Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «مبلغ»، مسلمانان جهان با گذر از ماه مبارک رمضان و ورود به ماه شوال یکی از بزرگ‌ ترین و مهم‌ترین اعیادشان را جشن می ‌گیرند این عید که با نام عید فطر شناخته می ‌شود، در همه کشورهای مسلمان جهان مهم است و همه مسلمانان تلاش می ‌کنند که در این روز علاوه بر نماز روز عید فطر، آداب و سنن خاصی را برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش می‌ کنیم که شما را بیش از پیش با آداب و سنن خاص عید فطر در کشورهای مختلف جهان آشنا کنیم.

آداب و رسوم عید فطر در ایران

ایران نیز عید فطر را دو روز تعطیل اعلام کرده است و هر یک از شهرهای ایران آداب خاصی را برای این عید در نظر گرفته ‌اند اما مهم ترین کاری که در این روز انجام می دهند، خواندن نماز عید فطر، کمک به ایتام، نذری دادن، پرداخت زکات فطریه و زیارت اهل قبور است. در این روز، روزه حرام است و این روز نماز مخصوصی دارد که اکثر مسلمانان نماز عید فطر را به جماعت می خوانند.

آداب و رسوم عید فطر در عراق

عید فطر در عراق با همراهی همه اعضای خانواده در پخت یک نوع شیرینی همراه می ‌شود. خانواده‌ های عراقی به مناسبت فرا رسیدن عید فطر به صورت دسته ‌جمعی در پختن شیرینی کلیجه مشارکت می‌ کنند. مردم جنوب بصره در روز عید فطر در کوچه ‌ها و محله ‌های خود جمع می ‌شوند و غذای المطبک را در کنار یکدیگر می‌ خورند. آن‌ها این کار را با هدف ایجاد مهر و محبت انجام می ‌دهند.عراقی ‌ها به مناسبت فرا رسیدن عید فطر ۳ روز تعطیل هستند.

آداب و رسوم عید فطر در عربستان، کویت و قطر

خوردن غذای المطبک به مناسبت فرارسیدن عید فطر در میان آداب و رسوم مردم کشورهای عربستان و کویت نیز دیده می ‌شود. مردم عربستان در صبح روز عید فطر قهوه، چای، انواع آبمیوه ‌ها و خرماها و مردم مکه بعد از عید فطر شیرینی المنار را می ‌خورند. کشور عربستان به مناسبت فرارسیدن عید فطر ۲۳ روز تعطیل است و به نوعی رکورددار تعداد روزهای تعطیلی عید فطر محسوب می شود. کشور قطر با ۱۱ روز تعطیل از نظر تعداد روزهای تعطیل عید فطر در مقام دوم قرار گرفته است. مردم کشور قطر در روز عید فطر گرد هم می ‌آیند و برای یکدیگر آرزو می ‌کنند. آن‌ها در این روز تلاش می‌ کنند که خانواده ‌ها و دوستان را دور یک سفره جمع کنند. نوبتی هم که باشد، نوبت به مرور آداب و رسوم مردم کویت در روز عید فطر می رسد. مردم کویت هفت شبانه روز را به مناسبت فرا رسیدن عید فطر جشن می ‌گیرند. آن‌ها به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر ۹ روز تعطیل هستند. مردم کویت در تعطیلاتی که به مناسبت عید فطر دارند، مغازه ‌های خود را با پرچم‌ های مخصوص تزئین می ‌کنند. آن‌ها در این روزها به دیدن دوستان و اقوام می ‌روند.

آداب و رسوم عید فطر در سوریه

کشور سوریه همچون امارات و عمان از لحاظ تعداد روزهای تعطیل به مناسبت فرا رسیدن عید فطر، با کویت هم‌ طراز است. مردم سوریه در روز عید فطر اهل قبور را زیارت می ‌کنند و بر سر مزار اموات خود، قرآن تلاوت می‌ کنند. آن‌ها در این روز دور یک سفره جمع می ‌شوند و شیرینی ‌هایی همچون المزالیقات، الملیحی، قطایف و فطایر را می ‌خورند.

آداب و رسوم عید فطر در امارات

اهالی کشور امارات نیز در روز عید فطر به همراه اعضای خانواده، دوستان و دیگر مسلمانان به درگاه خداوند شکرگذاری می ‌کنند. آن‌ها در این روز علاوه بر خوردن شیرینی، بازی ‌های دسته ‌جمعی هم انجام می‌ دهند. مردم کشور امارات داستان ‌سرایی را به عنوان یکی از رسوم ویژه روز عید فطر انجام می ‌دهند و در این روز با استفاده از حنا دست هایشان را نقاشی می ‌کنند. درهای کاخ پادشاه یا امیر عمان در روز عید فطر به روی مردم باز می‌شود؛ مردم عمان در روز عید فطر مراسم روبوسی را براساس سنت خاص خودشان انجام می ‌دهند.

آداب و رسوم عید فطر در مالزی، اردن و فلسطین

کشور مالزی به مناسبت فرارسیدن عید فطر ۷ روز تعطیل است. مردم این کشور در روز عید فطر، سنت سفره‌باز را اجرا می ‌کنند. سنت سفره ‌باز به معنای باز بودن در خانه به روی میهمانان است و مسئولان کشور نیز از اجرای آن مستثنی نیستند.

کشورهای اردن و فلسطیل با ۶ روز تعطیلی عید فطر، در رتبه پنجم کشورهای اسلامی از لحاظ تعداد روزهای تعطیل به مناسبت فرارسیدن عید فطر قرار گرفته اند. مردم اردن در روز عید فطر به دیدار دوستان و اقوام می ‌روند و اهل قبور را زیارت می‌ کنند. مردم فلسطین نیز در روز عید فطر بر سر مزار اموات و شهدای خود می‌روند و برایشان قرآن تلاوت می‌ کنند.

آداب و رسوم عید فطر در مصر، بحرین، سودان و اندونزی

در رتبه ششم جدول تعداد تعطیلات عید فطر در کشورهای اسلامی، به کشورهای مصر، بحرین، سودان و اندونزی می رسیم که ۵ روز را به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر تعطیل کرده‌ اند. مردم مصر در روز عید فطر مسابقات ورزشی از جمله اسب دوانی را برگزار می ‌کنند. مردم سودان نیز به همین مناسبت شیرینی ‌های محلی را می ‌پزند و بعد از نماز عید به مساجد برده و به افراد کهنسال و کودکان تعارف می‌ کنند.

با مرور آداب و رسوم مردم اندونزی به مناسبت فرارسیدن عید فطر متوجه می ‌شویم که آن‌ها در روز عید فطر مراسمی به نام حلال به حلال را با هدف ترویج صلح و آشتی در جامعه برگزار می ‌کنند و به آشنایانشان کارت تبریک می ‌دهند.

کشورهای عراق، ترکیه، غنا، افغانستان و پاکستان با ۳ روز تعطیل در رتبه هفتم کشورهای اسلامی از لحاظ تعطیلات عید سعید فطر قرار گرفته اند. مردم کشور ترکیه در روز عید فطر شیرینی و آبنبات زیادی را مصرف می ‌کنند و به همین دلیل عید فطر را با نام عید شکر هم می ‌شناسند. مردم پاکستان نیز در روز عید فطر از بزرگان فامیل عیدی می ‌گیرند و غذای خوش‌طعمی به نام خرمای شیرین شده را می ‌خورند.

2323

کد خبر 1627048

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عید فطر ماه رمضان ایران و عربستان کویت عراق مناسبت فرا رسیدن عید فطر مناسبت فرارسیدن عید فطر آداب و رسوم عید فطر تعداد روزهای تعطیل آن ها در این روز روز عید فطر عید فطر روز تعطیل مردم کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۱۱۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «ادب زندگی» منتشر شد

کتاب «ادب زندگی (خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)» اثر محسن معینی در ۲۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

ادب برترین اخلاق، شرافت، و میراث و هم‌نشین شمرده می‌شود و مایه کمال، ارزشمندی و زینت، و نشان خرد آدمی است. کتاب حلیة المتقین آمیزه‌ای از اخلاق، احکام، اذکار و ادعیه و درمان به همراه داستان‌های دلنشین با محوریت آداب اسلامی است؛ کتابی دربردارنده آداب خوراک، پوشاک، مسکن، خواب، سفر، ازدواج و فرزندآوری و تربیت فرزند و آموزه‌های طبی.

اثر حاضر بر آن است مطالب ارزشمند «حلیة المتقین» را با عباراتی کوتاه‌تر و دسته‌بندی روشن‌تر ارائه کند و مدعی است که با حجم اندک خود، عمده مطالب آن را در بر دارد.

ساختار اثر

این کتاب در ۱۴ باب تألیف شده است؛ باب اول با عنوان «آداب لباس و کفش» فضیلت آراستگی، لباس‌های حرام و رنگ‌های مستحب و مکروه برای لباس را بررسی کرده و حکم لباس کفار و لباس جنس مخالف، آداب لباس نو و رنگ انواع کفش را مورد تأکید قرار داده است.

باب دوم با عنوان «آراستن و زیورآلات» انگشتر و دست و انگشتان مناسب برای آن، فضیلت عقیق و سفارش ۵ نگین برای مؤمنان را شرح داده و زیور طلا، نگاه در آینه و کیفیت خضاب را تبیین کرده است.

«آداب خوردن و آشامیدن» عنوان سومین باب از کتاب حاضر است که در آن ظروف ممنوع، آداب و اوقات غذا خوردن و آداب پس از غذا بررسی شده و فواید دانه‌ها، سبزی‌ها و میوه‌ها، فضیلت و آداب میهمانی و آداب آب خوردن به رشته تحریر درآمده است.

نویسنده در باب چهارم با عنوان «ازدواج، خانواده و تربیت فرزند» فضیلت ازدواج و نهی از رهبانیت، آداب ازدواج و نماز و دعای زفاف و شب عروسی را بیان کرده و دوران بارداری، ولادت و نام‌گذاری، شیر دادن و تربیت فرزند و حقوق والدین را شرح داده است.

پنجمین باب از این کتاب با عنوان «مسواک، شانه، اصلاح و…» تراشیدن موی سر، محاسن و کندن موی بینی و بازی با ریش را تبیین کرده و ناخن گرفتن، دفن کردن ناخن و آداب شانه کردن را به نگارش درآورده است.

باب ششم با عنوان «بوی خوش و…» ضمن بررسی منشأ گیاهان و اشیای خوشبو، کراهت رد کردن بوی خوش و غالیه، فضیلت و آداب روغن مالیدن بر بدن، روغن بنفشه و آداب بوییدن گل را مورد تاکید قرار داده است.

«حمام و نظافت» عنوان هفتمین باب از کتاب مذکور است که در آن آداب ورود و خروج حمام، شستن سرو بدن و داروی نظافت تشریح شده و فاصله زمانی میان هر دارو کشیدن، برخی آداب نوره کشیدن و غسل‌ها به رشته تحریر در آمده است.

باب هشتم با عنوان «خواب و بیداری، قضای حاجت» اوقات خواب، مکان و آداب خوابیدن و دعا‌های قبل از خواب برای موارد خاص را بررسی کرده و نکاتی درباره خواب راست و دروغ و تعبیر خواب، بیداری شب و آداب قضای حاجت را بیان کرده است.

نویسنده در باب نهم با عنوان «بیماری و داروها» صبر بر بیماری‌ها و ابتلایات، راه‌های درمان عمومی برای تمام بیماری‌ها و ادعیه مشترک امراض با برخی دارو‌های مرکب را شرح داده و امراض درونی، قولنج، بادها، درد معده و سرفه، تعویذات سحر، گزندگان و… و تربت شریف امام حسین (ع) و بعضی ادویه‌ها راه تبیین کرده است.

باب دهم با عنوان «آداب معاشرت» حقوق خویشان، غلامان و کنیزان، دوستی و دوستان و شاد نمودن و برآوردن حوائج مؤمنان را تشریح کرده و حقوق مؤمن غایب، کافر و ناصبی و اعمال حقوق محتضر و میت را بررسی کرده است.

باب یازدهم با عنوان «آداب مجالس» ضمن تبیین مصافحه، معانقه و بوسیدن، طریقه نشستن و وظایف صاحبخانه، آداب مجالست، ذکر خدا در مجالس و مشورت کردن را به رشته تحریر درآورده است.

دوازدهمین باب از کتاب حاضر با عنوان «خانه و آداب ورود و خروج» خانه وسیع، حکم نقاشی و مجسمه و آثار عبادت در خانه و عدم آن را بیان کرده و برخی پرندگان و حیوانات، خرید، ساخت و روشنایی خانه و آداب خارج شدن از خانه و ورود به آن را به نگارش درآورده است.

باب سیزدهم با عنوان «آداب حرکت سواره و پیاده، بازار، تجارت، زراعت و نگهداری چهارپایان» مَرکَب، آداب، ادعیه و اذکار سواری بر مرکب و نکاتی برای راه رفتن را شرح داده و آداب خریدن و نگهداری حیوان، تلاش برای کسب روزی و آداب زرع و کشت را مورد تأکید قرار داده است.

«سفر» عنوان چهاردهمین و آخرین باب از کتاب مذکور است که در آن زمان‌های خوب و بد برای سفر، آداب و ادعیه شروع سفر و رفیقان سفر بیان شده و برخی آداب توقف و حرکت، نکاتی درباره سفر دریایی و آداب اسب تاختن و تیر انداختن مورد بررسی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • هیچ پروژه‌ای در بابلسر نباید تعطیل شوند
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • دسته روی مردم خرم‌آباد به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • غیرمسلمانان به کشتار مردم غزه اعتراض کرده اند ولی خبری از اعتراض در بلاد اسلامی نیست
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • خسارت سیلاب به منازل مردم در شهرک شهید کشوری ایلام
  • دولت باید مایحتاج کارگران را مهیا کند/نقشه دشمنان از بین بردن مغزهای متفکر در بلاد اسلامی است